Biology MCQ’S

Results

-
Congratulations! You have successfully passed the Quiz.

Sorry! You have doesn’t passed the Quiz. Please try again later.

HD Quiz powered by harmonic design

#1. Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

Answer: Option D
No explanation is given for this question

#2. Ozone hole refers to

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#3. Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

Answer: Option B
No explanation is given for this question

#4. Pollination is best defined as

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#5. Plants receive their nutrients mainly from

Answer: Option D
No explanation is given for this question

#6. Movement of cell against concentration gradient is called

Answer: Option B
Solution: Active transport, this is the only transport method that can move species against their concentration gradient (from low to high concentration). Facilitated diffusion only moves species down their concentration gradient from high to low concentration.

#7. Photosynthesis generally takes place in which parts of the plant?

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#8. Most fish do not sink in water because of the presence of I. swim bladder II. air bladder III. air sacs IV. air in spongy bones

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#9. Plants synthesis protein from

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#10. Plants absorb dissolved nitrates from soil and convert them into

Answer: Option A
No explanation is given for this question
finish