Chemistry MCQ’S

Results

-
Congratulations! You have successfully passed the Quiz.

Sorry! You have doesn’t passed the Quiz. Please try again later.

#1. Which of the following phenomenon is considered responsible for Global Warming?

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#2. The nucleus of an atom consists of

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#3. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#4. The most electronegative element among the following is

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#5. The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

Answer: Option D
No explanation is given for this question

#6. The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

Answer: Option D
No explanation is given for this question

#7. The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#8. The molecules of which gas have highest speed?

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#9. The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#10. The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

Answer: Option C
No explanation is given for this question
finish