Tally MCQ’S

Results

-
Congratulations! You have successfully passed the Quiz.

Sorry! You have doesn’t passed the Quiz. Please try again later.

HD Quiz powered by harmonic design

#1. Tally package is developed by

Answer: Option B
Solution: Tally Solutions Pvt. Ltd., is an Indian multinational company that provides enterprise resource planning software. It is headquartered in Bangalore, Karnataka India. Tally Solutions, then known as Peutronics, was co-founded in 1986 by Shyam Sunder Goenka and his son Bharat Goenka.

#2. In general the financial year from shall be from

Answer: Option A
Solution: The Balance Sheet and Income statement of companies across the Globe are usually prepared for a period of 1 year. However, the date from which this period starts varies from country to country.

In India, this 1 year period starts from 1st April and ends on 31st March.

#3. Which menu appears after starting Tally for the first time

Answer: Option B
No explanation is given for this question

#4. Which option is used in Tally to make changes in created company

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#5. Which option from Company Info. menu is selected to create a new Company in Tally

Answer: Option B
No explanation is given for this question

#6. Which option is selected from Company Info Menu to divide company data into two financial years

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#7. Which option is used to copy company?s data into pen drive or CD

Answer: Option A
No explanation is given for this question

#8. Which option is used to place data taken in pen drive or CD to Appropriate place in Tally

Answer: Option B
No explanation is given for this question

#9. Which option is used to open company created in Tally

Answer: Option C
No explanation is given for this question

#10. Which option is used in Tally to close opened Company

Answer: Option B
No explanation is given for this question
finish